гр. София, ж.к. Лозенец, ул. Бигла 50
Избелване на зъби в София, Лозенец

Чистите и бели зъби са обект на желание на всеки човек. Това е така, защото зъбите и в частност усмивката са "на показ" по време на ежедневието ни.

Как може зъбите ви да станат по светли и бели?

Най- лесният и безопасен начин за това е избелването на зъбите.

Как се избелват зъбите?

С помощта на избелващи гелове в различни концентрации, зъбната тъкан се изчиства от "попилите" в нея пигменти вследствие на консумацията на храни и напитки. На практика избелващият гел разгражда тези пигменти, но без да уврежда структурата на зъба.

 

Процеса по избелване на зъбите.

Избелването на зъбите е процедура, при която с помощта на избелващи гелове се възстановява естествения цвят на зъба или се постига дори няколко нюанса по светъл цвят. Активната съставка в избелващият гел е карбамид пероксид. Поставен върху зъбната повърхност, този избелващ агент навлиза в кристалите на емайла и разтваря погълнатите в него пигменти. Това се случва в рамките на 10-15 дни при системите за домашна употреба (при някои пациенти и значително по-бързо) и в рамките на час или малко повече при кабинетните системи. Домашните системи вкючват изработване на полиетиленови шини по отливка на зъбите на пациента. В тях се поставя избелващ гел и се носят по няколко часа на ден или през нощта.

 

Вредно ли е избелването за зъбите?

Важно е да се знае, че избелването не е вредно за здравето на зъбите, ако се изпълни правилно. За това е редно лекуващият стоматолог във вашата дентална клиника в София да прецени изходното състояние на зъбите, техният цвят и произход на оцветяванията. Така може да се избере и правилната концентрация на избелващо вещество.

Избелването на зъбите и фотополимерни пломби и изкуствени зъби, какво трябва да имаме предвид? 

Изкуствените зъби, както и зъби с изграждания с фотополимер, не променят цветът си в хода на избелването. За това, ако предстои протетична или възстановителна работа по наличните зъби е добре тя да се изпълни след като приключи избелването.

 

Колко време продължава ефектът от избелването?

Резултатът от процедурата има добра продъжителност, но тя зависи много и от приема на пигменто-съдържащи храни и напитки от страна на пациента (чайове, червено вино, шоколад и др.) както и тютюнопушене..
 Опитът ни показва,че този метод дава най-добри и дълготрайни резултати.


*Понякога избелването може да се направи и след други процедури като лечението на кариес например или премахване на зъбен камък.

КАКВО КАЗВАТ ПАЦИЕНТИТЕ ЗА НАС:
  • Избелването на зъбите за мен е много важно заради работата. Др. Колев не ме е разочаровал до момента.
    Петя Иванова
    пациент
  • Преди сватбата исках да си избеля зъбите и се доверих на др. Колев. Доволна съм.
    Светлана Костадинова
    пациент